• Falkenbergs FF - Getinge IF 4-0

Igår spelade vi vår första bortamatch i division 3. Till motståndet stod FFF för, förutsättningarna var goda med en bra gräsplan på Falcon Alkoholfri Arena. Matchen börjar och Falkenberg hotar oss direkt, de får en hörna redan i andra minuten som stöts in precis innanför mållinjen, underläge 1-0. Falkenberg fortsätter rulla en snabb och bra fotboll. Vi har svårt att försvara oss och är inte riktigt först på bollarna, sedan är det slarvigt uppbyggnadsspel då vi tappar bollen lite för lätt och för ofta. Redan i 25:e minuten har vi inga avbytare längre då vi redan har åkt på tre skador som både skett under matchens gång men ett par äldre skador som skett innan. Innan vi går in i halvtidsvilan får FFF ett anfall där de kan sätta in 2-0, vilket dem gör. 2-0 underläge i halvtid känns lite tungt för oss alla. Vi vill och kan så mycket mer, som vanligt blir vi bättre efter en stund i matchen och har ett par anfall i slutet av halvleken. Vi pratar mycket om att tighta ihop det försvarsmässigt men även vara tuffare i närduellerna. Andra halvlek börjar och Falkenberg fortsätter spela på samma sätt. De har några bra chanser som Maja lyckas stoppa, speciellt en trippelräddning på en hörna som nog ingen förstod hur hon kunde hålla den utanför mållinjen. Falkenberg kommer farligt runt om oss via inlägg och cutbacks vilket ger dem utdelning till både 3-0 och 4-0 i minuterna 57 och 69. Matchen slutar med en 4-0 förlust. Vi gör en medioker insats, men vi kan inte ta ifrån att Falkenberg gjorde en bra match. Matchens GET utses till Wilma som återigen gör ett otroligt viktigt jobb på hela planen, vågar hålla i bollen och fördelar fina bollar i djupet. Vi tackar FFF, domarna och publiken för en god match. Nu är det bara att ta nya tag till nästa helgs match mot IF Böljan som också spelas i Falkenberg, fast på Falkenbergs IP söndag 28/4 14:00. //Hugo Damlaget för 4 dagar sedan 0kommentarer
  • Missa inte Gåfotbollen 💚

Missa inte nästa veckas Gåfotboll. Måndagen den 22 april klockan 13.30 på Getinge IP . Anmälan gör till ordforande@getingeif.se eller 0703266744. Självklart blir det fika 🍪. Hoppas vi ses! 💚 Getinge IF för 5 dagar sedan 0kommentarer
  • Getinge IF - Lilla Träslöv FF 1-0

Äntligen dags för seriepremiär, där tidigare års tabell-femman Lilla Träslöv stod för motståndet. Inget regn på Getinge IP, men kraftig blåst skulle försvåra spel för båda lagen. Matchen börjar och i första halvlek är det vi som har motvind. Vi börjar inte matchen bra, vi tillåter motståndarna spela på vår planhalva och det tar inte lång tid för oss att tappa bollen när vi väl erövrat den. Ju mer vi kommer in i matchen desto bättre blir spelet, trots stark motvind är det vi som har de bästa chanserna de sista 15 minuterna av halvleken. I halvtidsvilan pushar vi varandra, nu skulle vi istället ha medvind. Vi ska skjuta mer, vara snabbare på bollarna och hårdare i närkamperna. Andra halvlek drar igång och vi gör precis som vi pratat om tidigare. Vi har tuffat till oss och vinner de flesta närkamper. Vi skapar många målchanser och får 7-8 hörnor med oss i andra halvlek. Efter många farliga hörnor av Celine, får Wilma möjligheten att sätta dit bollen, 1-0 i 75’. De sista 15-20 minuterna är lite skakiga, men vi använder våra sista krafter och jobbar för varandra. Lilla Träslöv går upp på en mer offensiv formation, vilket gör dem målfarligare trots inte något riktigt farligt skott. Samtidigt öppnas det ytor bakom deras mittfält och backlinje där vi ett par lägen kommer en mot en eller två mot en, men lyckas inte förvalta våra lägen. Matchen slutar med en 1-0 vinst. Väldigt skönt att börja serien med vinst, speciellt när man ser på vilken insats tjejerna gör. För matchens GET utses Wilma för alla sina bollvinster på mittfältet, de skapade målchanserna men även det avgörande målet. Vi tackar Lilla Träslöv och domarna för en god match. Vi tackar även vår publik och vår kära klack som sjöng med oss i 90 minuter plus stopptid, grymt jobbat! Nästa match spelas på Falcon alkoholfri arena mot FFF, 19:00. Kom och stötta oss där!//Hugo Damlaget för 8 dagar sedan 0kommentarer