• Vinst i kylan hemma på IP!

Prognosen visade regn. Och nog f*n skulle det regna. En stor eloge till de som stod ute och inte tog sin tillflykt till bilarna. Regn och blåst men tack vare vårt fina konstgräs kunde det ändå erbjudas en plan som bjöd in till spel. För motståndet stod Sperlingsholms IF som enkelt vann division 6 förra året och leds av Getingebekante Emil Bystedt. Ett spelande och sevärt lag som i tidningen gått ut med målsättningen att man ska vinna serien. Matchen inleds och vi får en hörna som påpassligt slås i mål. Kanske kom målet lite för tidigt för vi blir bekväma och gör inte riktigt jobbet. Sperlingsholm spelar sig framåt men skapar ingen jättechanser. 2-0 gör vi ånyo på hörna. Dessförinnan har vi ett skott i stolpen. Vi har även ett skott i stolpen från nära håll när målvakt rundats. Nog borde vi haft med oss en 3-0 ledning in i paus. Första halvlek känns trygg. Tidigt i andra halvlek får Sperlingsholm en frispark som slås undan till en fristående Sperlingsholmare som slår bollen distinkt i mål. 2-1 och det blir lite nervigt. Det blir en del dueller och nivån från domaren känns lite märklig. Vi får ett mål underkänt för offside och Sperlingsholm har ett skott i ribban och några andra halvlägen. En jämn match mot ett bra motstånd. Det är nog det bästa motståndet vi mött hittills och då har vi ändå inte lyckats vinna tidigare i år. Kanske säger det mer om vår egna prestation som är rejälare och bättre idag än tidigare. Ett pinnhål upp. Dagens mål! 1-0 Pontus Jansson 1’ 2-0 Pontus Jansson 24’ Till matchens GET utsågs Felix Bengtsson! Vi tackar domare, publiken och Sperlingsholm för matchen. Ett stort extra tack till matchens bollhämtare samt den ideella insatsen som gjordes. Nästa match spelas mot Derome/Åskloster i DM hemma på IP den 1 maj. Därefter åker vi under lördagen till Tuvasvallen för match i serien mot Trönninge. Väl mött då. 💚 #lagetfrånlandet #getingeif #getinge #fotboll #getingeifherr @getingeifherr Herrlaget för 4 dagar sedan 0kommentarer
  • Lyckad start för Gåfotboll i GIF

Då var vi igång! Trots lite otur med vädret (kom snö precis innan) så var det ett gäng tappra och förväntansfulla 62+:are som dök upp. P-A Ekblad från Svff var på plats och höll i taktpinnen när Gåfotbollen startades upp. Stort tack för detta. Det blev en lyckad premiär med mycket skratt, en och annan tunnel och Stefan Andersson blev GIFs historiska målskytt med första målet. Självklart avslutades dagen med fika! Nästa tillfälle är måndagen den 29/4 klockan 13.30 på Getinge IP. Vill du också vara med? Kontakta Krister på 0703266744 eller ordforande@getingeif.se för mer info Getinge IF för 5 dagar sedan 0kommentarer