• Vinst på Tuvan!

Resa söderöver mot fina Tuvasvallen som höll fint skick även såhär tidigt på säsongen. Motståndarna Trönninge har inlett serien lite skakigt men bjöd upp till bra motstånd. Matchen igenom är vi spelförande förutom en stund i matchens inledning samt en skakig period i första halvlek där Trönninge nästan kvitterar Oscar Bengtssons drömmål som gav oss 1-0. Vi har en hel del farliga lägen och kombinationer. Vi bör göra något mer mål framåt då det verkligen inte saknas läge. Segern helt klart i underkant. Kul att se Jacob Wulff hålla nollan när han fick dra på sig handskarna igen i denna matchen. Dagens mål! 1-0 Oscar Bengtsson 23’ 2-0 Pontus Jansson 81’ Till matchens GET utsågs Oscar Bengtsson! Vi tackar domare, publiken och Trönninge för matchen. Ny vecka. Nya möjligheter. Väl mött då! 💚 #lagetfrånlandet #getingeif #getinge #fotboll #getingeifherr @getingeifherr Herrlaget för 3 dagar sedan 0kommentarer
  • Getinge IF - Stafsinge IF 0-4

I ett nästintill perfekt matchväder bjuder vi in Stafsinge till match på Getinge IP. Det ska bli den första hemmamatchen på gräs för A-laget. Stafsinge har börjat serien bra och kommer med stor sannolikhet vara i toppen och fighta om en serievinst. Matchen börjar och vi är med från start. Direkt vinner Felicia bollen högt upp och vi har matchens första avslut på mål. Vi har bra fokus och bra energi på plan, vi är bra på det i närkamper och kämpar hårt. Stafsinge har ett hårt och tufft spel, de tar vara på sina bollar och det ska gynna dem. Ett hårt inlägg går istället direkt in i mål, där vi blir lite ställda av att ingen är på bollen och strax därefter kommer 0-2 i en tilltrasslad situation, misstänkt offside. Det har nu gått 14 minuter och vi blir lite ställda med två snabba mål. Vi reser oss och blir tuffare i närkamperna. Halvleken slutar 0-2. Snacket i halvtid handlar om att försöka fånga upp deras spelare snabbare, inte låta dem vara först på alla bollar och att vi ska kämpa för varandra likt vi gjort i första halvlek. Andra halvlek börjar, Stafsinge är fortsatt heta på bollen och vi är långt nedtryckta. När vi har bollen är det svårt att bygga upp något som är farligt, motståndarna är snabbt i ryggen igen. Vi kämpar och sliter hela matchen men Stafsinge får in två mål till, den ena på en hörna och den andra ett långskott. Vi reser oss en andra gång och har några anfallsförsök med långbollar men lyckas inte mer än så. Matchen slutar med förlust 0-4 mot ett bra motstånd. Det är aldrig kul med en förlust men med tanke på deras stora vinster tidigare i år känns 0-4 inte allt för illa. Matchens GET utses till Ylva Carlsson som återigen gör en kanonmatch i backlinjen, både som vänsterback och mittback idag. Vi tackar Stafsinge, domarna, publiken och de ideella krafterna som gör att matchen kan genomföras. På torsdag åker bussen till Norvalla, matchstart 15:00. Hoppas vi ses där! //Hugo Damlaget för 4 dagar sedan 0kommentarer
  • Drömmen om Europa är över!

Drömmen om Europa är över för denna gången. Varbergslaget Derome/Åskloster blev för svåra i solen hemma på IPs naturgräs. Matchen är inledningsvis jämn och det skapas inga större lägen. Det känns lite avvaktande såhär dagen efter Valborg. DÅFF gör 1-0 efter hörna där vi försvarar lite klent. Målet dock ur misstänkt offside enligt ögon på IP. Dock inte enligt de som bestämmer utan 1-0 i paus. Vi skapade inte några superlägen. Vi gör fem byten i paus och kommer ut i medvinden och skapar direkt ett friläge som tyvärr missas. Vi gör en bättre andra halvlek och har en del fina kombinationer och lägen. DÅFF gör 2-0 där vi återigen inte riktigt är med. Vi reducerar på hörna men varbergsdomaren hittar en frispark som inte många andra såg, förutom då spelarna i DÅFF. Vi flyttar upp och skapar något läge samtidigt som DÅFF inte är ofarliga i sina omställningar och har två riktigt farliga lägen. En jämn match mot ett bra motstånd som vi kan ta med oss mycket från. Till matchens GET utsågs Hampus Petersson! Vi tackar domare, publiken och DÅFF för matchen. Nästa match spelas borta mot Trönninge IF på lördag. Väl mött då! 💚 #lagetfrånlandet #getingeif #getinge #fotboll #getingeifherr @getingeifherr Herrlaget för 7 dagar sedan 0kommentarer