• IF Norvalla - A-laget 1-0

Idag åkte vi till Veddige IP där vi skulle möta ett starkt Norvalla i DM. Konstgräset var fint, lite regn som hängde i luften men inte så mycket blåst. Matchen spelas igång, vi startar helt okej, vi anfaller och försvarar bra men lite för slarvigt då och då. Ju mer klockan närmar sig minut 45 faller vi mer och mer nedåt. Vi vågar inte men samtidigt har vi inte möjligheten att bygga upp vårt anfallsspel, vi var lite väl stressade. I halvlek står det 0-0. I halvtidsvilan peppar vi varandra, nämner att i grunden spelar vi bra men att vi behöver höja oss själva. Andra halvlek börjar och de första minuterna står vi lite på hälarna. Norvalla får då chansen att sätta dit 1-0 när vi inte lyckas få bort bollen från eget straffområde. Efter målet höjer vi oss mycket mer. Vi har en helt annan vilja, vi jobbar och sliter för varandra och ger oss inte för något. Vi skapar en hel del anfallskombinationer men får inte till så många avslut. Dock skjuter Agnes Gustafsson ett skott utanför straffområdet och träffar ribban där sedan bollen studsar mer eller mindre på mållinjen, väldigt nära en kvittering. Resterande del av matchen är en hård kamp, mycket hårda tacklingar och stora viljor. Matchen slutar tyvärr i förlust. Men vi tar med oss mycket positivt med viljan och kämparglöden. Att utse matchens GET till denna matchen var en svår debatt. Många spelare spelade bra idag. Men matchens GET utses till Agnes Gustafsson som kämpade stenhårt och var även mycket drivande i det offensiva spelet. Vi tackar den tillresta publiken och Norvalla för en väl genomförd match. Sista DM-matchen spelas på långfredagen 29/3 klockan 12 på Getinge IP, vi ses där! //Hugo Damlaget 25 mar 0kommentarer
  • Oavgjort mot Norvalla!

Den sista gruppspelsmatchen i DM spelades under söndagen hemma på IP mot ett fysiskt Norvalla. Äntligen en match där vädret andades lite vår och vädrets påverkan på matchen blev inte så stor. Vi inleder matchen bra och får tidigt två fina frilägen som inte förvaltas. Kort efter gör vi 1-0 när Elis Sjöqvist slår en Toni Kroos pass som skär sönder Norvalla för ytterligare ett friläge som förvaltas fint av Daniel Lassagård. Fotbollsgodis. Norvalla arbetar sig in i matchen efter 20-25 minuter men vi håller ihop det bra både offensivt och defensivt halvleken ut. I andra halvlek blir Norvalla mer direkta i sitt spel och det blåses lite hit och dit från domarna. Jag tror inte Norvalla är särskilt nöjda med den insatsen idag. Norvalla kvitterar efter hörna och har sedan en boll inne som döms bort för offside. Strax därefter gör vi 2-1 när Emil Johansson friställs fint av Gabriel Vicente. Målet ur misstänkt offside. Mot slutet blir Norvalla än mer fysiska och direkta i sitt spel. 2-2 kommer efter skott utifrån där returen slås in. Därefter har Norvalla ytterligare en boll inne som döms bort för offside. Efter det har vi ett skott i stolpen innan matchen blåses av. Det finns både positiva och negativa delar i dagens match men summa summarum ändå godkänt. Norvalla var en stark motståndare så ett oavgjort resultat får anses ok och är rättvist sett till hela matchen där lagen har varsin halvlek och lika många farliga lägen. Resultatet föranledde att vi vann gruppen. Vi får se framöver vad som händer med lottningen och det fortsatta slutspelet. Kul att se Gabriel Haaker göra tävlingsdebut tillsammans med Viktor Lind som fick en halvlek mot starkt motstånd. Viktor fick några minuter även förra året. Dagens målskyttar! 1-0 Daniel Lassagård 2-1 Emil Johansson Till matchens GET utsågs Emil Johansson. Vi tackar domare, publik och IF Norvalla för matchen och önskar dem lycka till under säsongen. På onsdag möter vi Centern hemma på IP innan lite påskledighet. 💚 #lagetfrånlandet #getingeif #getinge #fotboll #getingeifherr @getingeifherr Herrlaget 24 mar 0kommentarer
  • Klädprovning Torsdag 21/3

Glöm inte morgondagens klädprovning. Intersport är på plats i klubbstugan mellan 17-19. Välkomna! Getinge IF 20 mar 0kommentarer
  • Vinst i DM!

Årets tredje tävlingsmatch spelades under lördagen på Håstens IP i Varberg. För motståndet stod Trönninge BK. Ytterligare en gång piskade vinden i banans längd och påverkade spelet en hel del. En match som vi vinner relativt enkelt med siffror i underkant. Vi bränner oerhört mycket lägen och här måste vi bli bättre. Bollen dansar på mållinjen vid fyra tillfällen och vi missar 4-5 rena frilägen. Vi vinner matchen med 2-1 men det var verkligen i underkant. Vi har ytterligare ett mål inne och domaren som står två meter från situationen dömer mål men publik tar sig nära domarna och domarna ändrar sig. Märkligt. Idag är det många som tar ett kliv i rätt riktning och vi känns mer påkopplade än förra helgen. Dagens målskyttar! 1-0 Gabriel Vicente 2-1 Anton Söderberg Till matchens GET utsågs Axel Gustafsson. Vi tackar domare, publik och Trönninge BK för matchen. Nästa helg möter vi IF Norvalla hemma på IP. 💚 #lagetfrånlandet #getingeif #getinge #fotboll #getingeifherr @getingeifherr Herrlaget 17 mar 0kommentarer