• Nu startar vi Gåfotboll

Getinge IF är en förening för alla 💚 Nu startar vi upp Gåfotboll för dig som är 65+. Kom och prova på en av Sveriges mest växande spelform. Vi startar upp onsdagen den 27/3 klockan 13.30 på Getinge IP. På besök har vi Per-Arne Ekblad, ambassadör för Gåfotboll i Halland. Självklart blir det fika! Vill du veta mer eller anmäla dig till detta, kontakta Krister på 0703266744 eller mejla till ordforande@getingeif.se Hoppas vi ses Getinge IF för 16 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlust i DM!

Årets andra tävlingsmatch är avklarad. Vi ställdes mot seriekollegan Oskarström IS och förlorar matchen med 1-0. Ruggigt väder och avsaknaden av sittplatser gjorde att publiken ståendes huttrade ikapp. Nu får det bli vår!! Så till matchen som inledningsvis är Oskarströms. Vi träffar inte rätt i presspelet och känns stressade offensivt. En lång utspark som vi inte kan hantera dimper ner och efter ett inspel spelas bollen kyligt i mål. Här måste vi vara bättre. Strax därefter använder en OIS spelare vår målvakt Anton Jonssons huvud som fotboll och Anton tvingas utgå. In kommer Jesper Andersson som gör en finfin insats. Ju längre matchen går ju tröttare blir OIS och vi spelar upp oss utan att för den delen vara särskilt bra. Vi har en del fasta situationer som vi bör hantera bättre. Båda lagen har sina chanser men OIS är lite vassare i sista tredjedelen och tar rättvist med sig segern. Matchen innehåller mycket närkamper och tjafs och domarna har det ofta tufft. Matchen var nog rätt fin att se för en utomstående. Kul att se två nyförvärv göra sina första minuter från start med den äran. Till matchens GET utsågs Jesper Andersson som fick hoppa in i målet. Vi tackar domare, publik och Oskarström för matchen. Nästa helg åker vi norrut för match mot Trönninge BK. 💚 #lagetfrånlandet #getingeif #getinge #fotboll #getingeifherr @getingeifherr Herrlaget för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • A-laget - Tvååkers IF 6-0

Igår kväll spelade vi vår första DM match, på ett blåsigt och kyligt Getinge IP stod Tvååker som motståndare. Matchen spelas igång och redan från start tar vi tag i taktpinnen och har majoriteten av bollinnehavet. Trots att det blir emellanåt lite slarvigt spel pga nervositet inför matchen så kontrollerar vi spelet. Agnes Bjärnklint hittar in 1-0 redan efter nio minuter via en frispark från kanten. Tvååker hotar med försök av långa bollar över vår backlinje men vi löser det med bra samspel mellan backlinjen och Maja. Vi har en del skott utanför straffområdet som inte vill sig in. Vid matchminut 28 hittar vi in 2-0 målet när Ella kyligt chippar bollen över målvakten. Strax efter gör Ebba mål efter en fin djupledspassning av Alva. Inte så långt efter det byter de roller och Alva placerar in en hörna som slogs av Ebba, 4-0. I halvlek pratar vi om att fortsätta hota med vårat offensiva spel. Försöka spela ännu mer efter spelidén. Andra halvlek drar igång och det dröjer inte många sekunder innan Sophia sätter dit 5-0. Strax efter detta kommer Sara som sätter sitt tredje mål för säsongen, 6-0. De sista 40 minuterna förblir mållösa. Men vi tar med oss väldigt mycket från denna delen av matchen ändå, här vågar vi utmana våra motståndare mer, spela svårare bollar, slå fler inlägg och testa en del skott utanför straffområdet. Matchen slutar 6-0 och tre poäng är ett faktum. Vi spelar bättre och bättre ju mer vi spelar med varandra och vi hjälper och stöttar varandra i alla situationer. Med sex olika målskyttar och ännu en hållen nolla gjorde hela laget ett fantastiskt jobb. Men med sitt slit på plan, ett mål och hela tre assister utses Ebba Bengtsson till matchens GET. Vi tackar publiken och domarna för en väl genomförd match. Nästa DM-match spelas mot Torup/Rydö FF borta på Örnvallen. //Hugo Damlaget 6 mar 0kommentarer
  • Vinst i DM premiären!

Årets första tävlingsmatch är avklarad. Vi ställdes mot en ny bekantskap i form av Tofta GIF. Tragiskt väder mötte de båda lagen och publiken huttrade ikapp. Tur det fanns varmt kaffe i kiosken. Så till matchen som inte är så mycket att diskutera kring. Vi gör en bra inledning och rusar iväg till en 5-0 ledning under matchens första 30 minuter. Därefter blir det bekvämt och vi kommer inte tillbaka till matchen som innehåller en hel del slarv. Under de sista 60 minutrarna spelar vi lika 3-3 och vinner till slut med klara 8-3. Vi har en hel del att jobba vidare med framöver och inställningsbiten är en av dem. Vi släpper till för enkla mål och spelar inte enligt spelidén. Bittert kan tyckas efter en seger med 8-3 men sådan är känslan efter att ha kikat på Veo och reflekterat över situationer i efterhand. Det kommer krävas mer av oss som lag framöver och redan nästa helg när vi ställs mot seriekollegan Oskarström. Dagens målskyttar! 1-0 Albin Gustafsson 2-0 Daniel Lassagård 3-0 Samuel Bjärnklint 4-0 Albin Gustafsson 5-0 Pontus Jansson 6-2 Emil Johansson 7-3 Emil Johansson 8-3 Otto Karlsson Till matchens GET utsågs Anton Söderberg. Vi tackar domare, publik och Tofta för matchen och önskar dem lycka till under året. 💚 #lagetfrånlandet #getingeif #getinge #fotboll #getingeifherr @getingeifherr Herrlaget 2 mar 0kommentarer